Asunnon hakuohjeet

Janakkalan kodit asunnon hakeminen

Hakeminen, hakemusten käsittely ja asukasvalinnat

Kun olet täyttänyt asuntohakemuksen ja toimittanut tarvittavat liitteet, voimme ottaa hakemuksenne käsittelyyn. Vuokra-asunnoistamme suurin osa on rahoitettu valtion arava- tai korkotukilainoilla ja tämä rahoitusmuoto määrittelee myös asukasvalintaamme. Tarkemmin säädöksiin voit tutustua osoitteessa www.ara.fi.
Asunnon tarve arvioidaan tapauskohtaisesti ja suurimmassa tarpeessa olevat ruokakunnat asetetaan etusijalle. Otamme aina huomioon hakijan tulot ja varallisuuden sekä nykyisen asuntotilanteen. Janakkalan kodit tarkistaa tämän lisäksi myös kaikkien hakijoiden luottotiedot. Hakijoita on ajoittain enemmän kuin vapautuvia asuntoja – kannattaa siis perustella asunnontarve huolellisesti ja pitää itse hakemuksen tiedot ajan tasalla. Voit ottaa lemmikkisi mukaan ja erikseen sovittaessa useammankin.
Kaikki asuntohakemukset tulee tehdä sähköisesti.

Hakemuksen voimassaolo, uusiminen ja päivittäminen

Hakemus on voimassa kuusi kuukautta jättöpäivästä. Hakemuksen vanhenemisesta ei ilmoiteta hakijalle erikseen. Hakijan tulee itse huolehtia hakemuksen uusimisesta tai tietojen päivittämisestä, jos olosuhteet muuttuvat. Muista toimittaa myös uusi vahvistettu verotuspäätös sen valmistuttua.
Vanhenevan hakemuksen voi uusia myös soittamalla 03 680 1241 tai sähköpostilla jas.info@janakkala.fi.