Tietoa asukkaalle

Tietoa Janakkalan kotien asukkaille

Vuokrasuhde: Asuntotarjous, vuokravakuus, vuokrasopimus ja vuokran maksu

Kun meillä on tarjota teille sopivaa asuntoa, otamme teihin yhteyttä joko sähköpostitse tai soittamalla toimistoaikaan. Tässä yhteydessä voimme sopia asuntoon tutustumisesta. Kun olet hyväksynyt asuntotarjouksen, sovitaan vuokravakuuden maksamisesta. Vakuusmaksu on pääsääntöisesti yhden kuukauden vuokran määrää vastaava summa. Luottohäiriömerkintöjen takia vakuusmaksu voi olla 2-3 kuukauden vuokran määrää vastaava summa. Vuokrasopimus tehdään toimistossamme kirjallisena, kun olet suorittanut vakuusmaksun tilillemme. Vuokrasopimuksen allekirjoittaa kaikki vastuulliset päävuokralaiset. Aluksi vuokrasopimus on määräaikainen (3 kuukautta). Määräajan päätyttyä vuokrasopimus uusitaan joko uudella määräaikaisella sopimuksella tai muutetaan toistaiseksi voimassa olevaksi, mikäli asukkaalla ei ole ollut ongelmia vuokranmaksussa tai muussa asumisessa.
Vuokran maksupäivä on kyseisen vuokrakuukauden 3. päivä. Maksun viivästyessä veloitamme 5 € huomautuskulun jokaisesta lähetetystä huomautuksesta. Lisäksi perimme korkolain mukaisen viivästyskoron. Jos emme saa koko suoritusta huomautuksista huolimatta, siirrymme oikeudellisiin toimenpiteisiin, mikä merkitsee maksuhäiriömerkintää sekä suurempia perintäkuluja.

Sisään muuttaessa

Vuokrasopimuksen yhteydessä, tai tarvittaessa myöhemmin, sovi kanssamme, jos tarvitset saunavuoron tai autopaikan. Joissain taloissa on myös pyykkituvan käyttöoikeus kuukausimaksua vastaan. Käyttökorvaukset peritään vuokran maksun yhteydessä.
Vuokrasopimuksen teon yhteydessä sovitaan avaimien noudosta, jotka saat erillistä kuittausta vastaan.
Mikäli olet oikeutettu saamaan KELAn asumistukea, ilmoita asumisessasi tapahtuvat muutokset KELA:an. Linkkejä: Kela, asumisen tuet ja Kela, laskurit. Vuokrasopimuksemme mukaisesti asumistuki tulee ohjata suoraan Janakkalan Asunnot Oy:n tilille.
Muuttoilmoituksen voit tehdä postiin ja/tai maistraattiin sieltä saatavalla lomakkeella. Voit tehdä ilmoituksen myös verkossa.
Asukkaan tulee itse huolehtia sähkösopimuksen tekemisestä omaan huoneistoon. Asian voi hoitaa puhelimitse minkä tahansa sähköyhtiön kanssa, esim. Vattenfall 020 722 9000.
Vuokrahintaan sisältyy Telian 10M taloyhtiönetti luukuunottamatta kiinteistöjä Purolantie 2, Korpilontie 3-5 ja Haukankalliontie 13-15. Voit itse tilata lisänopeutta palveluntarjoajalta. Liittymä tulee aktivoida ennen käyttöä Telian asiakaspalvelussa puh. 0200 11611 (mpm/pvm).
On tärkeää, että heti muuton jälkeen täytät sisään muuttavan asukkaan vika- ja puutelistan ja merkitset siihen asunnossa havaitsemasi viat ja puutteet. Lomakkeen saa isännöitsijätoimistosta vuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä. Asunnossa mahdollisesti olevista korjaustarpeista sovitaan erikseen isännöitsijän kanssa. Vaikka asunnossa olevat viat eivät haittaisi asumista, ilmoita niistä lomakkeella ja palauta täytetty lomake isännöitsijätoimistoon. Jos et ole ilmoittanut vioista, sinua laskutetaan niistä pois muuttaessasi.

Asunnon vaihto

Jos olet jo vuokralla Janakkalan Asunnot Oy:llä voit tehdä asunnonvaihtohakemuksen, kuten teit alkuperäisenkin hakemuksen. Asuntojen vaihtojen hallinnointi tapahtuu aina Janakkalan Asunnot Oy:n kautta, asukkaat eivät voi tehdä vaihtopäätöksiä keskenään.

Vuokrasuhteen irtisanominen

Toimita kirjallinen ja allekirjoitettu irtisanomislomake isännöitsijälle. Mikäli vuokrasopimus on tehty usean henkilön nimiin, on myös irtisanomisilmoituksen oltava kaikkien vuokralaisten allekirjoittama. Jos vuokralaisista toinen on lähdössä, hänen tulee omalta osaltaan tehdä kirjallinen irtisanomisilmoitus. Muutoin hän on edelleen vastuussa vuokrista ja asunnosta. Irtisanomisilmoituksessa on mainittava, että toinen vuokralaisosapuolista jää asumaan asuntoon.
Irtisanomislomakkeen saat joko toimistolta tai nettisivuilta. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Huoneenvuokralain (31.3.1995/481, 52§) mukaan irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä lukien, jonka aikana irtisanomisilmoitus on vastaanotettu. Jos esimerkiksi irtisanot asuntosi 10.6., päättyy vuokrasopimus 31.7. ja vuokranmaksuvelvoite on voimassa heinäkuun loppuun.

Huoneistotarkastus

Tee sisään muuttaessa huoneistotarkastus oheisella lomakkeella.
Kirjoita mahdolliset viat ja puutteet lomakkeen huonekohtaiseen viestikentään.

Tästä voit ladata huoneistotarkastus lomakkeen. Kuntokortti Janakkala kodit

Tulosta, täytä ja lähetä lomake sähköpostilla osoitteeseen: jas.info@janakkala.fi