Janakkalan kotien vuokrat nousevat 1.1.2024 alkaen

Janakkalan kotien vuokrat nousevat 1.1.2024 alkaen

Janakkalan kotien vuokrat nousevat 1.1.2024 alkaen. Vuoden 2024 vuokralaskut ja vuokrankorotuksesta kertova kirje on jaettu jokaiseen asuntoon. Vuokrat nousevat keskimäärin 3,57 %. Janakkalan kotien keskivuokra vuonna 2024 on 11,43 €/m2. Autopaikka- ja saunavuoromaksut pysyvät tulevana vuonna ennallaan.

Seuraamme erityisesti korkojen muutoksia tarkasti, koska niillä on merkittävä vaikutus vuokriin myös jatkossa.

Asukkaat voivat vaikuttaa kustannusten nousuun lajittelemalla ja säästämällä vettä

Jokainen asukas voi omalla toiminnallaan vaikuttaa vuokrien määrään jatkossa, esimerkiksi käyttämällä vettä säästeliäästi ja huolehtimalla jätteiden oikeaoppisesta lajittelusta. Mitä enemmän vettä nyt käytetään, sitä enemmän se vaikuttaa vuokraan, joten jokaisen kannattaa kiinnittää omaan vedenkäyttöön erityistä huomiota. Myös veden lämmityksestä syntyy kustannuksia ja lämmin vesi maksaa lähes tuplat kylmään veteen verrattuna.

Jätteiden oikea lajittelu on tärkeää, jotta kiinteistö pysyy siistinä ja viihtyisänä ja kustannukset kurissa. Jäteastioiden ulkopuolelle, ympäristöön ja kiinteistön tiloihin jätettyjen roskien ja romujen poiskuljetus aiheuttaa turhia kustannuksia. Jokaisen asukkaan tulee itse toimittaa tarpeettomat tavarat ja huonekalut kierrätykseen.

Miten toimin, jos tuleva vuokrankorotus aiheuttaa huolta?

Vuokrankorotukset voivat herättää huolta ja rahatilanne on monella entistä tiukempi. Jos tuntuu, että asumiskustannukset ovat kasvamassa liian suureksi, kannattaa ajoissa alkaa hakea meiltä edullisempaa asuntoa.

Muistathan ilmoittaa meille aina huoneiston asukasmäärässä muutokset tai jos haluat varata tai perua autopaikka- tai saunavuoron.

Jos saat Kelalta asumistukea, muistathan toimittaa uuden vuokralaskun Kelaan. Pystyt tarkistaa kelan sivuilta, mihin asumiseen etuuksiin ja muihin tukiin sinä olet oikeutettu.

Jos omaan talouteen liittyvät asiat askarruttavat tai tuntuvat vaikeilta, asumisneuvoja Marianne Virtanen auttaa. Saat neuvontaa ja ohjausta tilanteesi ratkaisemiseksi tai sinut ohjataan oikean palvelun piiriin. Jos sinulla

on kysyttävää vuokrankorotuksiin tai asunnon vaihtoon liittyen. Ole yhteydessä jas.info@janakkala.fi.